Lillevollen Barnehage

Tips til klær til de yngste

 

BODY:

Det er en stor fordel at barna bruker body. Da slipper de å bli ”mellom-bær” og bleien holdes på plass slik at vi slipper uhell hvor klær må skiftes. Barn som er sluttet med bleie, skal ikke bruke body.

 

ULL: 
Det anbefales å ha to sett i barnehagen. Et tynt sett (F.eks. krinkel-ull, tynn fleece) og et tykt sett (strikket ull/ tykk fleece). Det beste er om settene er todelt, da kan vi variere etter behov.

 

VOTTER: 
"Sommervotter" er et Nord-Norsk fenomen. Ha 2-3 par tynne votter i barnehagen + 1 par regnvotter med eller uten for. Etter hvert, 1-2 par tykkere vintervotter.  
(Hansker er veldig vanskelig å ta på og de er ofte for kalde, så vi vil helst at de har votter.)

LUER: 
Anbefaler en sydvest (regnhatt), lettere for barnet å snu på hodet med sydvest i stedet for hette. Dermed får barnet med seg hva som skjer rundt seg. En tynn hjelmlue for å ha inni sydvesten. En tynnere lue til å sove i, etter hvert vinterlue.

 

UTEDRESS: 
Det beste er at foret i dressen er glatt. Dersom innsiden av dressen har fleece eller lignende, henger den seg opp i ullklærne og barnet får dårligere bevegelse. Pass også på at dressen ikke er for stram i ermene og nede på føttene. Det må være enkelt å brette over votter og sko. Husk strekk under foten.


SKIFTETØY: 
Ha rikelig med skiftetøy i barnets skuff: 2-3 strømpebukser, 2-3 bodyer og 2-3 gensere + sokker/lester.
Fint om barna har strømpebuksen på når de kommer i barnehagen (tenger ikke bukse utenpå). Så sparer vi tid ved påkledning når vi skal utJ

MERKING:
Det er viktig å merke alt av klær, sko, skiftetøy, smokker. Også eiendelene som ligger i vognen; regntrekk, myggnetting, dyner, tepper osv. Det er fryktelig vanskelig for oss å holde styr på ting som ikke er merket, og vi bruker unødig tid på å lete etter klær og fottøy. Jo mer vi må lete, jo mer må ungene vente på at alle skal bli ferdige sånn at vi kan gå ut.


«Tilbake