Lillevollen Barnehage

Kosthold

I Lillevollen får barna frokost, lunsj og lettmåltid (i to-tida)

Vi har et bevisst forhold til maten vi serverer, og vektlegger sunne, næringsrike måltider som bygger på Helsedirektoratets "Bra mat i barnehagen". Barn som har fått i seg nok og riktig mat, fungerer bedre i lek og læring.

  

Måltidene skal være sosiale møtepunkt og være fristende for barnas appetitt. Frokosten er brød eller knekkebrød med pålegg. Lunsjen består av brødmat eller varmretter med fisk eller kjøtt og potet/grønnsaker. Lettmåltidet er litt enklere med frukt/grønt og f.eks yoghurt, fiskekake eller knekkebrød.

Image

Barna på storavdelingene har med seg matpakke til lunsj en dag i uka. Den ligger i tursekken. Vi ønsker å videreformidle den norske friluftsliv-kulturen til barna, og her hører matpakken med. 
I juli og de to første ukene i august hodler barnehagen bare lettmåltidet og drikke. Barna har da med matpakker til frokost (hvis de ikke spiser hjemme) og til lunsj.
 

For å gjøre barna kjent med næringsstoffene som kroppen trenger, bruker vi innimellom et lekpreget opplegg som heter "Gastronomi" Her møter barna figurene Gast, Tron og Nomi som forteller om mye rart og spennende. Undervisningsmateriellet er beregnet for barnehager og tar for seg mat, kosthold og helse, her med et glimt i øyet og på barnas premisser. Målsettingen er å bidra til gode spise- og drikkevaner hos barn.

Hvis du ønsker å se mer på opplegget, henvend deg til avdelingen.


«Tilbake