Lillevollen Barnehage

Lek og aktiviteter

Lek
Leken er den viktigste aktiviteten i barnas liv, både i barnehagen og ellers. For oss i Lillevollen er det svært viktig å hegne om leken slik at ungene får tid til å fordype seg i den. Alle aktivitetene vi har i lag med ungene er lekpreget. Unntak kan f.eks være måltid der vi har fokus på at det nå ikke er leketid, men spisetid.

 

Estetisk aktivitet;

Barna gjør seg kjent med forskjellig materiell som blant annet maling, liming, tegning, ull, silkepapir og papp.

 Maling er nok den formingsaktiviteten som ungene liker aller best. De er ivrige når vi tar fram voksduk og maleforklær!

 

Ungene blir kjent med forskjellige typer formingsmateriell, og at de gleder seg over å kunne utrykke seg på egen hånd. Vi er opptatte av at ungene skal lage mest mulig selv.


Vi bruker mye sang og musikk. Ungene har lært seg massevis av sanger. De er også veldig glade i å danse og bevege seg til musikk.

Bildebøker er en kilde til undring, læring og glede. Vi har alltid bøker framme som ungene kan hente selv. I tillegg har vi mange bøker som de voksne må håndtere (de små "spiser" dem gjerne opp...)

Kjøkkenaktiviteter

Av og til er ungene med på kjøkkenaktiviteter som matlaging og baking.

 

Når storavdelingene er på tur
- har småavdelingene hele barnehagen for seg selv og da bruker vi hele huset til lek og aktiviteter. Ungene synes det er stor stas å være inne på Marihøna og leke. Det er spennende å leke med lekene som er inne på storavdelinga.

Denne dagen har vi også uteområdet i barnehagen for oss selv. Vi bruker også nærområdet til små turer (lekeplassen, Breilia og Stordalen). Vinteraktiviteter er blant annet aking og laging av snømann. Vi tar også snø med oss inn, slik at ungene får se at den smelter.

 

 

 «Tilbake