Lillevollen Barnehage

Utetid

Høst: 

Vi er mye ute på høsten. Når vi har tilvenning av nye barn, deler vi ofte opp gruppa slik at noen er inne og noen er ute. Vi mener det er viktig at barna som ikke er helt trygge i barnehagen enda, får være en del inne og bli kjent med lokalene. De er også ute, men kanskje ikke så lenge som de andre.

Etter hvert som høsten skrider fram, pleier det å bli en del regn. Da kan vi ikke være så lenge ute fordi ungene blir våte og kalde. Små barn elsker vann, og selv dagens gode regnklær holder ikke ute sølevann når ungene "bader" i sølene.Vinter:

I mørketida er de yngste barna mindre ute. Vi går ut etter lunsj mens det er lyst, men siden noen sover da, blir det mindre utetid. Dette ordner seg imidlertid utpå nyåret når lyset kommer tilbake, og vi kan gå ut på formiddagen.
 

 

 
 

Vår og sommer: Når det blir varmere i været utvider vi utetiden. På våren og sommeren er vi ofte ute store deler av dagen. Da går vi enten ut om morgenen eller etter lunsj. Ofte er vi ute resten av dagen. Når været tilsier det, spiser vi lunsj og andremåltid ute.

 

Tur: De yngste barna går på kortere turer til lekeplassen, Breilia og Stordalen - eller bare i området like ved barnehagen. Det fins mye spennende å utforske rett utenfor gjerdet.


 

 


«Tilbake